Abonneer je gratis op Techzine!

VMware Fusion 2.0, de tweede versie van de populaire virtualisatiesoftware voor de Mac, heeft met de vrijgave van een eerste releasecandidate de laatste fase voor de daadwerkelijke uitrol bereikt.

Na enkele maanden ontwikkeling en een tweetal bèta’s promoveerde de software eind vorige week naar releasecandidate. Vele nieuwe functionaliteiten werden aan de virtualisatiesoftware toegevoegd en de twee bèta’s werden door velen uitgebreid getest en van feedback voorzien.

De nieuwe functies werden voornamelijk geïntroduceerd in de eerste en tweede bèta. Zo is er Unity 2.0 om vensters nog beter binnen het Mac OS X-besturingssysteem te kunnen integreren zonder dat ’t lijkt alsof programma’s in VMware Fusion draaien. Daarnaast is er ondersteuning toegevoegd om Leopard Server te virtualiseren.

Ook nieuw is ondersteuning voor DirectX 9 om games die DirectX 9 vereisen te kunnen spelen. Daarnaast is er nog VM Snapshots, een technologie om een momentopname van het gevirtualiseerde systeem te maken en deze op een later moment exact zo te herstellen. In de releasecandidate werd er tenslotte voor optimale bescherming tegen virussen nog een gratis 12-maanden abonnement van McAfee Virusscanner Plus toegevoegd.

In de releasecandidate is het totaal aantal ondersteunde vertalingen met de talen Italiaans en Spaans uitgebreid naar zeven talen. Hieronder onder andere ook Engels, Duits en Frans. De gebruikersinterface heeft eveneens nog wat kleine wijzigingen ondergaan en zoals verwacht mag worden zijn er ook nog een aantal bugs geplet.

Het is op dit moment niet bekend wanneer de definitieve versie van VMware Fusion zijn opwachting gaat maken, maar volgens Ars Technica lijkt het erop dat dit op z’n vroegst begin volgende maand zal gebeuren. De releasecandidate is hier gratis te downloaden.