Abonneer je gratis op Techzine!

Na enkele weken van testbuilds heeft Apple vanavond de langverwachte vijfde update voor het Mac OS X Leopard-besturingssysteem vrijgegeven.

De gratis update is tussen de 136 en 321 mb groot en tilt Mac OS X Leopard naar versienummer 10.5.5. De update bevat zoals gewoonlijk een hoop bugfixes in de verschillende onderdelen van het besturingssysteem. Zoals gewoonlijk bevat de update ook de nodige oplossingen voor beveiligingsproblemen.

In het bijzonder is in deze update aan problemen met de MacBook Air aandacht besteedt. Hiervoor zijn stabiliteitsproblemen verholpen met het afspelen van video, idling van de processorkern en het op afstand gebruiken van gedeelde cd/dvd-stations, een specifieke functie van de MacBook Air om het ontbreken van een cd/dvd-station te compenseren.

Wat betreft andere algemene verbeteringen heeft Apple onder andere de performance van het indexeren door Spotlight aangepakt en ook zijn er verbeteringen die problemen met het synchroniseren van contacten en agenda’s naar een iPhone verhelpen.

Daarnaast kregen ook iCal en Mail de nodige bugfixes om kleine of grote problemen op te lossen. Volgens de release notes is ook het synchroniseren van Apple’s MobileMe met deze update betrouwbaarder dan voorheen. De volledige lijst met wijzigingen is hier te vinden.