Abonneer je gratis op Techzine!

Sling Media heeft aangekondigd dat haar SlingCatcher Internet TV-box vanaf nu te koop is in de winkels. De box verbindt de televisie met online videosites als Hulu en YouTube, daarnaast zal het ook films kunnen weergeven van de streamingservice Netflix.

Sling Media beschrijft haar laatste product zelf als een universele mediaspeler dat de mogelijkheid biedt om televisie-uitzendingen weer te geven, internetvideo’s te tonen en eigen content op de televisie te laten zien. Volgens de fabrikant kan video’s gestreamed worden van een groot aanbod aan websites. Denk hierbij aan sites als ABC.com, Hulu.com, CollegeHumor.com en YouTube.com

Wat ook een leuke extra is, is het feit dat het apparaat ook verbinding maakt met de online videoverhuurwinkel Netflix. Hierdoor krijgen gebruikers de mogelijkheid om video’s direct naar hun tv te streamen. Hiervoor moeten zij zich natuurlijk wel ingeschreven hebben voor deze service.

Het apparaat wordt geleverd met een afstandsbediening dat de gebruiker de mogelijkheid geeft elk apparaat te bedienen dat verbonden is met de Sling Media. Dit kunnen dus gewoon DVD-spelers, receivers of zelfs andere SlingCatchers zijn. Naast dit beschikt de SlingCatcher ook over een USB-poort waardoor het aansluiten van een externe harddisk of USB-stick met hierop eigen media, ook behoort tot een van de mogelijkheden. De bestandsformaten die ondersteund worden door het apparaat zijn WMV, MPEG-2, MPEG-4, H.264 en Xvid. Overige formaten die ook afgespeeld kunnen worden zijn .avi, .vob, .ifo, .mpg, .mov en .wma.

De software die geleverd wordt met de SlingCatcher is SlingPlayer, SlingProjector en MyMedia. Een van de functies die deze software levert is het besturen van de televisie in de woonkamer of zelfs in een andere ruimte zonder gebruik te maken van een pc of kabels.

Volgens Sling Media zal de 300 dollar kostende SlingCatcher zowel beschikken over standard definition-output als high definition-output. Zo is het mogelijk om voor het beeld gebruik te maken van HDMI, component video, S-Video en composite video. Voor het geluid is het ook mogelijk om de aansluitng zowel analoog als digitaal te gebruiken. Als laatste beschikt de SlingCatcher ook over een ethernetpoort om het apparaat aan te kunnen sluiten op het netwerk, of dit nou direct via een UTP-kabel is of via powerline-adapters.