min

Tags in dit artikel

,

Het is de bedoeling dat de Dell Inspiron 9 in Nederland op de markt gaat komen, maar deze is tot nu toe nog steeds niet verschenen. Echter, volgens de laatste geruchten, zou Dell alweer bezig zijn met een nieuwe netbook.

Deze nieuwe "mini-laptop" zou gebruik gaan maken van de populaire Intel Atom-processor die ook terug te vinden is in verscheidene andere netbooks. Het scherm is twaalf inch en beschikt over een resolutie van 1280 pixels bij 800 pixels. Qua besturingssysteem zou men kunnen kiezen uit Ubuntu of Windows Vista.

De Intel Atom-processor in de nieuwe netbook van Dell zal wellicht in meerdere varianten beschikbaar zijn. Zo zouden de kloksnelheden van de Intel Atom-processor variëren tussen de 1,33GHz en 1,6GHz. Verder beschikt de netbook over 1GB geheugen. Het grafische werk op de netbook wordt door een Intel GMA 500 verricht. Tenslote zou de nieuwe netbook van Dell beschikken over WiFi, een 3G-adapter die optioneel is, ethernet, een ingebouwde webcam van 1.3 megapixels en een VGA-uitgang.

Bovenstaande informatie is op het moment van schrijven nog niet officieel bevestigd door Dell, maar tot nu toe heeft het bedrijf de netbook ook nog niet ontkend.