Abonneer je gratis op Techzine!

De web-based versie van Microsoft office, Microsoft Office Web Applications, zal zowel voor Mac OS X, Linux als de iPhone beschikbaar zijn. Eerder hebben wij al gemeld dat de online versie van Microsoft Office niet compleet afhankelijk is van Internet Explorer, maar nu blijkt dat ook het besturingsssyteem geen belemmering hoeft te vormen.

Sarah Perez, een fulltime blogger voor onder meer Microsoft’s Channel 10, publiceerde een Q&A over de mogelijkheden van Microsoft Office Web Applications. De online versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote zullen niet alleen via Internet Explorer en vanuit Windows beschikbaar zijn, maar ook via Firefox en Safari vanuit Linux en Mac OS X.

Volgens de statistieken van Net Applications hebben Firefox en Safari tezamen een marktaandeel van ruim 27%, terwijl Internet Explorer met ruim 71% koploper is. Eén van de mogelijke problemen voor Linuxgebruikers kon het gebruik van Silverlight zijn. Dat is momenteel nog niet voor Linux beschikbaar. Volgens Perez is Silverlight echter niet noodzakelijk. Degenen, die wel Silverlight hebben, zullen een betere gebruikersinterface hebben.

Voor scholen en studenten zal Microsoft deze applicaties gratis beschikbaar stellen via respectievelijk de Live@edu-service en de Office Live Workspace. Voor privégebruik zal er waarschijnlijk een vrije versie beschikbaar zijn met advertenties, evenals een betaalde versie zonder advertenties.

Het is nog niet duidelijk, wanneer precies de online versie van Microsoft Office voor iedereen beschikbaar is.