Abonneer je gratis op Techzine!

Aanstaande vrijdag komt er een nieuwe serie WiiWare, deze zal Nintendo’s Art Style gaan heten. Hier zullen simpele spelconcepten gecombineerd worden met interessante graphics en geluid. Nintendo heeft nu alvast een website gelanceerd waar meer informatie te vinden is.

Cubello, Rotohex en Orbient zullen vanaf vrijdag in deze serie verschijnen. Elke game kan in het Wii-winkelkanaal worden gedownload voor 600 Wii Points per stuk. De Art Style-serie is gelanceerd om aan te geven dat dit ook een platform kan zijn voor nieuwe, creatieve spelmogelijkheden. Ook kunnen game ontwikkelaars hier nieuwe spellen op testen.

Rotohex en Orbient werden in Japan al eens uitgebracht als onderdeel van de bit Generations-serie. Cubello is een geheel nieuwe game. Laurent Fischer, Managing Director voor Europese Marketing en PR voor Nintendo of Europe zegt: "Voor het maken van de Art Style-games, hebben de ontwikkelaars inspiratie geput uit zeer uiteenlopende bronnen. De ontwerpers kregen alle ruimte om zichzelf uit te leven en met de vormgeving te experimenteren. Dit heeft geresulteerd in ze uiterste te gaan".