2min

Tags in dit artikel

, ,

De officiële Nu.nl iPhone-applicatie is vandaag met versie 2.0 weer een stukje volwassener geworden. De ontwikkelaars van Peperzaken hebben naast bugfixes ook een aantal nieuwe functies toegevoegd.

In de eerste versie had de applicatie nog last van traag inladen van artikelen, maar met versie 2 is dat volgens de ontwikkelaars verleden tijd. Door optimalisatie zouden de artikelen nu sneller moeten inladen. Ook zijn bij de artikelen behorende foto’s nu links uitgelijnd, zodat het minder ruimte op het scherm inneemt.

Geheel nieuw in NU versie 2 zijn eigen instellingen die te vinden zijn in de Instellingen-applicatie van de iPhone. Hiermee kunnen landschapsweergave voor artikelen, afbeeldingen en ‘shake 2 update’ worden in- en uitgeschakeld. Ook nieuw is een verbeterde pagina voor voetbal-nieuws waarmee nu verschillende divisies gevolgd kunnen worden. Ook de recente uitslagen voor live standen zouden door een bugfix weer goed weergegeven moeten worden.

Hoewel de Nu.nl-website al een eigen tv-gids kent, zat deze niet in de eerste versie van NU. In versie 2 is daar verandering in gekomen. De ontwikkelaars van Peperzaken hebben de volgende bijbehorende categorieën toegevoegd: Nu & Straks, Primetime, Films en tot slot een tv-gids per zender.

Tot slot ook nog goed nieuws voor iedereen die de beurzen volgt. In versie 2 is bij beursstanden nu ook de procentuele toe- en afname te zien en zijn de Midkap en Euronext-indices bij het overzicht opgenomen. Wie de categorieën Lifestyle en Gezondheid miste is nu ook weer tevreden, deze zijn namelijk ook toegevoegd.

De nieuwe versie 2 van NU is per direct gratis te verkrijgen in de App Store voor zowel de iPhone als de iPod Touch.