3min

Tags in dit artikel

, , ,

Cisco lanceert volgende week op de Consumer Electronics Show een draadloos audiosysteem dat uit diverse componenten bestaat. Tevens introduceert het bedrijf drie nieuwe NAS-systemen. Met de nieuwe producten wil het bedrijf nieuwe markten betreden.

Wireless Home Audio (WHA)

De WHA is een netwerkgebaseerd audiosysteem dat zowel overweg kan met een draadloos netwerk (802.11n) en een bedraad netwerk. Om audio te streamen wordt het DLNA 1.5-protocol ondersteund. Het systeem is uitbreidbaar en bestaat uit verschillende componenten, zodat iedereen het systeem kan afstemmen op zijn of haar wensen.

Het eenvoudigste en basis onderdeel is de DMP100 Player Wireless-N Music Extender. Het gaat hier om een simpele behuizing die draadloos of bedraad aangesloten kan worden op een netwerk en voorzien is van een stereo-aansluiting. Het apparaatje kost 299,99 dollar. De uitgebreidere variant is de DMC250 Director Wireless-N Music Player die voorzien is van een ingebouwde versterker van 50W. Dit apparaat is ook voorzien van touchscreen en gaat voor 449,99 dollar over de toonbank.

Het topmodel is de DMC350 Conductor Wireless-N Digital Music Center. Dit apparaat is voorzien van ingebouwde speakers en een versterker, een zeven inch groot LCD-touchscreen, een geïntegreerde cd-speler en een afstandsbediening. De prijs van dit apparaat is nog niet bekend. Om alle apparaten van op afstand te kunnen bedienen is er de DMWR1000 Controller Wireless-N Touchscreen Remote, die ook voorzien is van een groot touchscreen en een duimwiel. Dit apparaatje kost 349,99 dollar.

Verder is er nog de DSPK50 Stereo Speaker Kit die 149,99 dollar kost, een MCCI40 iPod Dock die een prijskaartje heeft van 79,99 dollar en een aanvullende infrarood-afstandsbediening kost 29,99 dollar.

Om de gebruiker een eind op weg te helpen heeft Cisco een drietal starterkits samengesteld. Zo is er voor 999,99 dollar een Premier-kit, waarbij je de DMC250 Director, de DMP100 Player en de DMWR1000 Controller, alsmede twee kleine afstandsbedieningen krijgt. De tweede kit is de Trio, voor 849,99 dollar krijg je twee DMP100 Players, twee kleine afstandsbedieningen en een DMWR1000 Controller. Als laatste is er nog de Executive-kit die voor 549,99 dollar over de toonbank gaat en de DMC250 Director, een afstandsbediening en de DSPK50 Stereo Speaker Kit bevat. Naar verwachting verschijnen de eerste modellen in het eerste kwartaal van dit jaar.

Media Hub

Cisco lanceert onder de eigen merknaam verder drie NAS-systemen onder de naam Media Hub. Alle modellen zijn voorzien van twee bays en worden bediend via een web-interface die op Flash draait en ondersteunen UpnP AV, DLNA en iTunes en NTI Shadow-bundled backup (alleen voor Windows).

Het topmodel in de serie is de NMH410 die een opslagruimte van een terabyte biedt en 429,99 dollar kost. De NMH405 is de 500GB variant en kost 349,99 dollar. Beide modellen zijn voorzien van een ingebouwd LCD-scherm en een kaartlezer. Het derde model is de NMH305, die ook 500GB aan opslagruimte biedt, maar geen kaartlezer of LCD-scherm heeft. Aan dit model hangt een prijskaartje van 299,99 dollar.