Abonneer je gratis op Techzine!

ING Bank Nederland heeft besloten een nieuwe applicatie voor Google Android uit te brengen. Door middel van de GPS-antenne kan men gemakkelijk een Pin-automaat vinden.

De Pin-automaat-zoeker vindt overigens niet alleen ING-pin-automaten, maar ook gewoon pin-automaten die door andere banken neergezet zijn. Door middel van GPS laadt de applicatie de huidige locatie in, die vervolgens gebruikt wordt om de dichtstbijzijnde ‘flappentapper’ te vinden. De resultaten kunnen via de camera, via MAPS en via een lijst weergegeven worden.

De achterliggende techniek komt oorspronkelijk van Mobilizy, maar ING heeft hier een licentie opgenomen. De achterliggende techniek die ontwikkeld is door Mobilizy zorgt ervoor dat men de informatie op kan halen, uit bijvoorbeeld Wikipedia of Google Maps.

De woordvoerder: "Vooralsnog is deze applicatie echter enkel in Nederland te downloaden. Dit soort kennis delen we wel met andere bedrijven uit de ING Group." ING biedt nu overigens ook al een stukje service voor deze klanten, zoals de webpagina waarop alle ING pin-automaten te vinden zijn.

De applicatie is te verkrijgen op alle Android-systemen, wat op dit moment alleen de T-Mobile G1 is, in Nederland. Deze applicatie en meer informatie erover, kan hier gevonden worden.