Abonneer je gratis op Techzine!

Google komt met een nieuwe dienst genaamd Google Voice. Met deze dienst is het mogelijk om van voicemails geschreven e-mailberichten te maken, meerdere nummers tot één nummer te combineren en gesprekken op te nemen.

Google Voice is een doorontwikkeling van Grand Central dat in 2007 overgenomen werd door Google en met gelijksoortige diensten bezig was. Gebruikers die Grand Central toentertijd al gebruikten, kunnen nu als eerste aan de slag met Google Voice. Anderen kunnen binnen enkele weken starten met de dienst, maar dat mag alleen als je in de Verenigde Staten woont.

De dienst bestaat uit drie onderdelen. Het eerste onderdeel is de optie om meerdere telefoonnummers te combineren. Gebruikers kunnen al hun telefoonnummers bij Google opgeven. Oproepen naar die nummers worden vervolgens doorgeschakeld naar één telefoonnummer.

Met behulp van spraakherkenning kunnen voicemailberichten omgezet worden naar e-mail- en sms-berichten, wat het tweede onderdeel van de dienst is.

Bovendien is het mogelijk om eenvoudig gesprekken terug te luisteren door ze op te nemen en is het mogelijk om vanuit de webbrowser te bellen. Door een nummer in te voeren belt Google eerst de telefoon van de gebruiker en wordt hij of zij daarna doorverbonden met het opgegeven telefoonnumer. Het gesprek dat volgt wordt niet in rekening gebracht.

Het is nog onbekend of de dienst naar Nederland komt. Wel is bekend dat Google Voice in de toekomst ook naar andere landen wordt uitgerold.