min

Tags in dit artikel

, ,

AMD heeft in Taiwan bekend gemaakt dat Pisces, het nieuwe instapplatform voor desktops, op de planning staat voor dit jaar. AMD wil proberen het platform, gericht op Athlon II-processors, voor september te introduceren. Pisces is onderdeel van het AMD Live! concept.


Een RS880-chipset met IGP.

Het gaat dus om een instapplatform dat de Athlon II-processoren met codenamen Propus, Rana en Regor zal ondersteunen. Het zal een 55nm 780G+ IGP-chipset krijgen met een ATI Radeon HD 4200-GPU. Deze maand zal de chipset een ontwerp valideringstest ondergaan waarbij gekeken wordt of het aan alle verwachtingen voldoet.

ECS

ECS liet op de CeBIT al een moederbord zien gebaseerd op de RS880-chipset. Deze chipset is tevens onderdeel van het AMD Live! Pisces-platform. Het model beschikt over een Radeon HD3450, ondersteunt DDR3 en heeft een hele berg aansluitingen waaronder HDMI, DisplayPort, DVI en twaalf USB-poorten (aangestuurd door een SB710-Southbridge). Ondanks het feit dat AMD dit platform als een "goedkoop" product ziet, heeft ECS ervoor gekozen toch een hoop extra features te installeren. Eén van die features zijn de extra koelblokken op de mosfets. Dze moet zorgen voor betere overklokresultaten en een langere levensduur.