min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft zal het mogelijk maken toekomstige bezitters van Windows 7 een downgrade te geven naar Windows Vista of Windows XP. Het zou technisch zelfs mogelijk zijn om te downgraden naar Windows 95.

Microsoft zal kopers van Windows 7 de mogelijkheid geven het besturingssysteem te downgraden naar een voorganger van het aangeschafte pakket. Het zou dus technisch gezien mogelijk moeten zijn het oude Windows 95-pakket weer op een moderne machine te zetten met een legale licentie. Het is niet direct duidelijk waarom Microsoft dit mogelijk wil maken.

Mogelijk wil Microsoft bedrijven die verouderde software gebruiken tegemoet komen. Veel bedrijven beschikken over gespecialiseerde of oudere software en sommige beschikken niet over de financiële mogelijkheden om ook die software te upgraden. Op die manier is het mogelijk een laptop aan te schaffen en tegelijkertijd een downgrade te maken van Windows 7 naar Windows XP. Dat kan bedrijven flinke software-investeringen schelen bij het vernieuwen van computers en laptops.

Microsoft en HP hebben afgesproken de service te gaan invoeren vanaf oktober dit jaar. In die maand zal tevens de vermoedelijke lancering van Windows 7 zijn.