Abonneer je gratis op Techzine!

We schreven al eerder over de non-reference HD 4890 van PowerColor en vandaag heeft PowerColor officieel bekend gemaakt dat het een watergekoelde versie gaat lanceren.

De watergekoelde videokaart van het bedrijf maakt deel uit van de LCS-serie. PowerColor heeft de primeur, want andere fabrikanten hebben nog geen watergekoelde versie van de ATI HD 4890 aangekondigd.


De kaart zal draaien op een kloksnelheid van 900 MHz voor de GPU en 1000 MHz voor het (1GB) GDDR5-geheugen. Dit zijn de kloksnelheden zoals PowerColor ze standaard laat programmeren in de BIOS. De kaart moet echter veel hoger geklokt kunnen worden dankzij de waterkoeling. Het blok voor de koeling komt van fabrikant EK, volgens PowerColor zou de waterkoeling ervoor zorgen dat de temperatuur 20 graden lager ligt dan met conventionele koeling.

De kaart zal in een beperkte oplage verscheept worden en zal uiteraard wat meer kosten dan de gewone HD 4890. Hier staat tegenover dat het hoogstwaarschijnlijk de snelste HD 4890 op de markt zal zijn. De 1000 MHz voor de GPU-klok zal met de uitstekende koeling voor de gemiddelde overklokker geen probleem zijn.

De kaart moet 16 april in de winkels liggen en krijgt een prijskaartje van 300 euro.