2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Nadat eerder al een functie voor schermopname in de nieuwe QuickTime X Player werd gevonden, blijkt nu dat Snow Leopard ook ondersteuning heeft om video’s met de videowebsite YouTube te delen.

Volgens ontwikkelaars die bekend zijn met de laatste bètaversie van de nieuwe Mac OS X-versie, kan middels de QuickTime X Player elk ondersteund videoformaat rechtstreeks naar YouTube geüpload worden. Gebruikers wordt alleen om een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd en QuickTime X handelt het converteren, optimaliseren en uploaden zelf af.

Naast de mogelijkheid om video’s met YouTube te delen, zal het ook mogelijk zijn om video’s naar de MobileMe-service te uploaden. In het nieuwe menu-onderdeel ‘Delen’ zijn naar verluidt opties gevonden voor de MobileMe-service. Video’s die naar MobileMe geüpload worden, zullen zichtbaar zijn in de online galerij.

Het menu ‘Delen’ kent daarnaast ook opties voor het exporteren naar andere bestandsformaten, zoals formaten die geschikt zijn voor de iPhone, iPods en de Apple TV. Hierbij wordt de video naar het gewenste formaat geconverteerd en toegevoegd aan de iTunes-bibliotheek waarna men vervolgens de video kan synchroniseren.

[b]Mockup van YouTube-ondersteuning in QuickTime X Player.[/b]

Met de introductie van YouTube-ondersteuning in Snow Leopard, trekt Apple de ondersteuning voor de videodienst van Google door naar alle pijlers van de Apple-business. Eerst introduceerde Apple YouTube-ondersteuning op de iPhone middels de standaard YouTube-applicatie. Als tweede kreeg de Apple TV ondersteuning voor de dienst en tot slot het Mac OS X-besturingssysteem.

Google is een van de sterkste bondgenoten van Apple. Google Maps voor de iPhone en iPod Touch is tot stand gekomen met de hulp van Google en speciaal voor het iPhone-platform zet Google de YouTube-filmpjes om naar het h.264-formaat. Omdat de iPhone flashondersteuning ontbeert, zou het bekijken van YouTube-filmpjes zonder de hulp van Google onmogelijk zijn.

Snow Leopard is de zevende iteratie van het Mac OS X-besturingssysteem en moet later dit jaar op de markt gaan komen. Men verwacht, dat Apple in juni het besturingssysteem zogenaamd ‘feature complete’ heeft waarna een publieke release in het najaar het meest logisch zou zijn.