Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft besloten om nu ook fietsen uit te rusten met een camera. Niet alleen auto’s hebben nu een dergelijke camera aan boord, maar ook fietsen kunnen worden voorzien van een camera waarmee Google de omgeving in zich opneemt.

Google kan, door ook fietsen uit te rusten met een dergelijke camera, komen op plekken waar auto’s niet kunnen komen. Denk aan fietspaden en diverse steegjes en dergelijk. Toch is de belangrijkste reden dan nog niet genoemd, zo stelt Google, de gigant heeft deze fietsen namelijk geïntroduceerd om toeristische trekpleisters op de foto te kunnen zetten.

Het betreft een driewieler. Er zijn tot nu toe alleen dergelijke fietsen gespot in Engeland, maar het lijkt erop dat Google deze fietsen ook wereldwijd in gaat zetten. Google heeft de fietsen gemaakt om natuurgebied en toeristische trekpleisters op de foto te zetten. Dan kunnen gebruikers van Google Maps (Waar Google Street View inzit) eerst zien waar ze naar toe gaan, alvorens ze besluiten of het de moeite waard is.

Google heeft tevens een verkiezing uitgeschreven. Daar kunnen gebruikers laten weten wat ze de leukste toeristische trekpleister in Engeland vinden. Nadat de verkiezing is afgelopen zal Google de drie winnaars als eerst beschikbaar maken in Google Street View. Google Street View ligt overigens veel onder vuur, het is een functie in Google Maps die laat zien hoe een bepaald deel van de map eruit ziet, in werkelijkheid. Het ligt onder vuur omdat de privacy niet gewaarborgd zou worden.