Abonneer je gratis op Techzine!

Yahoo! trekt de stekker uit de blogdienst 360 Degrees. Vanaf 13 juli zal de dienst niet meer te bereiken zijn voor gebruikers. Dit heeft Yahoo! de gebruikers laten weten door middel van een e-mail.

De dienst bestaat al zo’n vier jaar, maar is nog steeds in bètafase. In maart 2005 kwam de dienst online maar het is nooit echt een groot succes geworden. Daarom werd er besloten om de dienst vanaf oktober 2007 niet meer te ondersteunen. Het is dan ook geen verrassing dat Yahoo! heeft besloten om helemaal met de dienst te stoppen.

Toch verdwijnt de 360 Degrees niet helemaal. In Vietnam wordt er namelijk wel veel gebruik van gemaakt. Yahoo! heeft er dan ook voor gekozen om de gebruikers daar de mogelijkheid te geven om hun content over te zetten naar Yahoo! 360 Degrees Plus. Deze dienst is speciaal ontwikkeld voor de Vietnamese gebruikers en zal dan ook alleen daar beschikbaar zijn.

Alle andere gebruikers kunnen hun content verplaatsen naar hun profiel van Yahoo!. Indien dit niet gedaan wordt zal de content na 13 juli niet meer beschikbaar zijn. Ook is er de mogelijkheid om de content over te zetten naar andere blogdiensten.