2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft maandagavond een nieuwe versie van iTunes 8 beschikbaar gesteld. In iTunes 8.2 is onder meer ondersteuning toegevoegd voor de aankomende iPhone OS 3.0-software.

De update kwam tamelijk onverwachts en ook op de ondersteuning voor iPhone OS 3.0 was nog niet gerekend. Gesuggereerd wordt dat Apple, om de servers te ontlasten, de iTunes-update een week voor de WWDC heeft vrijgegeven. Hiermee lijkt een definitieve release van iPhone OS 3.0 zeer dichtbij te zijn, mogelijk op z’n vroegst volgende week maandag.

De verwachtingen hiervoor worden verder gevoed door het uitblijven van de langverwachte zesde bèta van het derde iPhone OS. Apple stelde op 6 mei de vijfde bèta beschikbaar en organiseerde onlangs ook nog een stresstest voor de push notificatie-dienst, die deel uit zal maken van iPhone OS 3.0. Omdat de zesde bèta nog steeds niet is gearriveerd, vermoeden ontwikkelaars dat de vijfde de laatste is geweest.

iTunes 8.2 verscheen eind april voor het eerst toen Apple een bètaversie van de software aan iPhone-ontwikkelaars beschikbaar stelde. De software bleek ook vereist te zijn om een nieuwe versie van de iPhone OS 3.0-bèta te kunnen installeren. Inmiddels heeft men ook allerlei nieuwe functionaliteit in iTunes 8.2 ontdekt, zoals BluRay-ondersteuning en de mogelijkheid om notities te synchroniseren en backups van de iPhone of iPod Touch te versleutelen.

Naast ondersteuning voor iPhone OS 3.0 heeft iTunes 8.2 ook verbeteringen op het gebied van toegankelijkheid gekregen en zijn er weer de nodige bugs opgelost. Aansluitend kreeg ook QuickTime een update naar 7.6.2. De update, die aanbevolen is voor alle QuickTime 7-gebruikers, verbetert volgens Apple de compatibiliteit en ook worden enige beveiligingsproblemen verholpen.

[b]Downloads[/b]