Abonneer je gratis op Techzine!

Garmin heeft twee nieuwe navigatiesystemen aangekondigd, de Foretrex 301 en 401. Beide toestellen hebben een monochroom schermpje en zijn waterdicht. Het is de bedoeling dat je ze om je pols draagt.

Beide systemen zijn voorzien van een gps-ontvanger met een waas-ondersteuning. Dit systeem geeft dus in 95 procent van de gevallen de locatie, met maximaal drie meter verschil. De apparaten kunnen ook met de HotFix-functie extra snel de signalen oppikken.

Ook kunnen de systemen twintig routes opslaan. Zo kun je na het sporten weer makkelijk het pad terug vinden. Naast het navigeren kan het systeem ook nog functioneren als stappenteller en hij geeft informatie over de zonsopkomst en -ondergang. JakesJournal heeft op Twitter gezet dat de systemen sterk genoeg zijn voor bijvoorbeeld militair gebruik.

De Foretrex 401 is wel iets luxer dan de 301 aangezien deze is voorzien van een elektronisch kompas en een hoogtemeter. Ook kan de 401 draadloos verbinding maken met andere apparaten, zoals bijvoorbeeld een hartslagmeter van Garmin.

De 301 werkt op twee AAA-batterijen en dan werkt hij zo’n achttien uur, de 402 gaat iets korter mee omdat deze ook wat meer functies heeft. Naar verwachting zullen de systemen in het derde kwartaal van dit jaar verschijnen in de Verenigde Staten voor een verkoopprijs van 199,99 dollar en 249,99 dollar.