Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens verschillende bronnen komt Advanced Micro Devices, kortweg AMD genoemd, deze week met een nieuwe processor op de proppen. Het betreft een single-core processor.

De meest recente informatie vertelt ons dat deze processor met de naam Sempron 140 door het leven zal gaan en dat de processor op een AM2+ en AM3-socket geplaatst kan worden. Het is volgens AMD de bedoeling dat de processor een "paartje" gaat vormen met de de nieuwe 760G-chipset die uitgerust is met een IGP om zo een volledig platform te vormen.

De Sempron 140 is de eerste single-core processor van Advanced Micro Devices die op een procedé van 45nm gefabriceerd is. De gebruikte core in de processor van het bedrijf is de zogenaamde Sangas-core.

Deze core is actief op een kloksnelheid van 2,7GHz en beschikt over 1 MB Level 2-cache. De processor is in staat om zowel met DDR2-geheugen als DDR3-geheugen samen te werken. De TDP van deze chip bedraagt zo’n 45W.

Ondersteuning voor HyperTransport 3.0 is aanwezig en de features Enhanced Virus Protection, AMD Virtualization en Cool’n’Quiet zijn ook niet weggelaten.

De processor is op een aantal online webshops al verschenen. De prijzen van de Sempron 140 variëren op deze websites voornamelijk van 35 tot 45 euro.