Abonneer je gratis op Techzine!

Een veel gebruikte functie op de iPhone blijft Visual Voicemail, wat de gebruiker instaat stelt om te kiezen welke voicemail-berichten afgeluisterd dienen te worden. Een dergelijk applicatie wordt op kort termijn in ieder geval niet verwacht voor Android-toestellen bij T-Mobile.

T-Mobile, die op dit moment twee van de drie Android-toestellen aanbiedt, werkt niet aan een applicatie voor Android-gebruikers. T-Mobile heeft op dit moment de HTC Hero, bij hun de T-Mobile G2 Touch en de T-Mobile G1 in hun assortiment. Deze twee Android-toestellen draaien allebei op versie 1.5 van Android.

Visual Voicemail kwam recentelijk in het nieuws omdat T-Mobile USA applicaties had ontwikkeld om het te gebruiken op Android-toestellen. Hiermee ontvangen Android-toestellen een functie die in het begin exclusief voor de iPhone was neergelegd. T-Mobile USA had namelijk het netwerk aangepast hiervoor en een applicatie geschreven.

T-Mobile Nederland heeft naar Techzine toe bevestigd dat er momenteel niet gewerkt wordt aan een dergelijke applicatie. Naar aanleiding van vragen van Techzine stelt T-Mobile Nederland dat er niet gewerkt wordt aan een applicatie, maar dat T-Mobile Nederland wel in de gaten houdt wat de klant precies wil. De applicatie is dus nog niet uitgesloten, zo lijkt de boodschap van persvoorlichter Vera Wagenaar te zijn. "We houden de ontwikkelingen op dit gebied in de gaten, maar vooralsnog staat deze applicatie niet in de planning."