1 min

Tags in dit artikel

, ,

DirectMovie is een nieuwe website die vandaag online is gegaan. De website biedt gebruikers een alternatief op illegaal downloaden. De dienst laat mensen namelijk ‘punten sparen’ waarmee ze vervolgens films kunnen huren uit de DirectMovie-database.

DirectMovie werkt hiervoor samen met Addiscount.nl. Men bekijkt op Addiscount allerlei commercials en geeft hier zijn of haar mening over, hiermee spaart men punten en die punten kunnen weer verzilverd worden bij DirectMovie. Het tegoed dat opgebouwd wordt kan op elk moment verzilverd worden bij DirectMovie.

"Dit is een nieuwe stap in de strijd tegen illegaal downloaden", stelt Martijn Coehorst van DirectMovie. "Van deze ontwikkeling profiteert namelijk iedereen. Filmmaatschappijen krijgen netjes betaald, de consument geeft informatie maar krijgt gratis films en ook wij krijgen betaald voor onze diensten."

Het is een volgende stap, zo stelt het persbericht, aangezien DirectMovie al eerder films liet downloaden. Toen was het echter nog tegen betaling, wat nu omgezet is naar een beloningsprogramma. Het lijkt een innoverend project, DirectMovie is overigens al in de innovatie top-100 van Bizz en Syntens voorgekomen.