Abonneer je gratis op Techzine!

David Cole, van DFC Intelligence, zegt dat het niet meer lang zal duren voordat de Xbox 360 Slim op de markt zal verschijnen.

"Wanneer dit gaat gebeuren is nog wel erg onzeker. Er gaan echter al wel lange tijd geruchten over rond", zegt hij. "Als het door kostenbesparingen mogelijk wordt om kleinere en betrouwbaardere machines te maken, is dat natuurlijk altijd een goed ding. Daarnaast heb je ook nog iets als Project Natal dat in het nieuwe design terug kan komen." David Cole zegt dat Microsoft eerst intern belangrijke zaken moet regelen. De timing van de nieuwe Xbox 360 zal van groot belang zijn. "In onze DFC voorspellingen denken we aan een groot herontwerp in 2010. Ik denk dat we daar ons geld op hebben ingezet", aldus Cole.

Tobb Greenwald, Ben Schachter en Arvind Bhatia hebben ook hun licht laten schijnen over een nieuwe ontwerp van de 360. Echter zien deze personen het ‘Slim’-model niet snel werkelijkheid worden. "Ja ik denk dat ze volgend jaar met een nieuw uiterlijk voor hun hardware komen, samen met de komst van de motion sensor", zegt Schachter. "Ik denk dat Natal inderdaad het volgende grote ding van Microsoft is", voegt Greenwald hier aan toe. "En tot die tijd zullen het vooral prijsverlagingen zijn en kleine aanpassingen aan de huidige modellen zoals grotere harde schijven en verschillende gamebundels."

Vorige week liet Sony ook al weten dat er een nieuwe PlayStation 3 Slim aan komt.