Abonneer je gratis op Techzine!

LG heeft nu ook een Android-smartphone onthuld. Het toestel dook al eerder op bij de Vodafone-stand bij een grote internationale beurs. De smartphone was toen echter nog niet klaar voor onthulling.

Techzine belde naar de persdesk van LG op de dag dat de telefoon opdook, maar die mocht toen nog geen commentaar verlenen. Wanneer er een aankondiging zou komen en of het toestel aangekondigd zou gaan worden, mocht nog niet gezegd worden. Vandaag is het persbericht dan alsnog vrijgegeven van het nieuwe Android-toestel van LG.

LG heeft nog meer op de rol staan. Zo is de fabrikant ook bezig met Windows Mobile-toestellen. LG werkt aan drie verschillende Windows Mobile 6.5-toestellen die de komende weken ook bekend gemaakt gaan worden. Daarnaast komt LG nu dus ook met een Android-telefoon.

De telefoon heeft een fysiek QWERTY-toetsenbord en heeft een 3"-touchscreen. Ook dit toestel is weer ontworpen met een sociale filosofie erachter. Het toestel mikt namelijk, zo stelt het persbericht, op een unieke sociale ervaring. De recent aangekondigde Motorola CLIQ mikt op dezelfde filosofie met zijn Android-smartphone.

Het toestel gaat onder Vodafone op de markt verschijnen is gepland voor later dit jaar. Het vierde kwartaal van dit jaar moet de telefoon uitkomen, in geselecteerde Europese markten. Of Nederland hier ook bijhoort is nog niet duidelijk, maar de verwachting is van wel. Het toestel heeft geen unieke interface aan boord, in tegenstelling tot de Motorola CLIQ, de HTC Hero en de HTC Tattoo.

"De LG-GW620 zal de eerste smartphone zijn die gebruikers een andere beleving geven," aldus Dr. Skott Ahn, CEO van de mobiele LG-divisie. "Ons doel is om voor iedereen een passende telefoon op de markt te brengen. De Android-smartphone is slechts een van de vele die nog op de markt gaan komen."