TomTom komt met een nieuw instapmodel navigatiesysteem genaamd ‘Start’. De Start zal eenvoudig werken, en is speciaal ontworpen voor mensen die niet zo vaak de auto gebruiken en voor bestuurders die de voordelen van auto-navigatie nog niet hebben ervaren.

[b]De nieuwe TomTom Start.[/b]

De gebruikersinterface zal maar uit twee knoppen bestaan. Hiermee kan een route gepland worden en is er de mogelijkheid om door kaarten te bladeren. Het apparaat heeft een 3.5-inch beeldscherm en weegt slechts 128 gram.

Tevens wordt het apparaat geleverd met een Easyport-montagekit. Hiermee past het navigatieapparaat met de geïntegreerde bevestiging in een broekzak, kleine tas of het handschoenenvak in de auto.

Deze versie van de TomTom kent ook weer de gebruikelijke IQ Route’s-technologie.
Map Share is ook mogelijk, waardoor de gebruiker duizenden gratis kaartcorrecties kan downloaden. Van te voren zijn er al flitspalen en nuttige plaatsen op het systeem geïnstalleerd.

[b]De verschillende skins waarmee de TomTom Start opgeleukt kan worden.[/b]

De TomTom Start is te verkrijgen in een zwarte of witte uitvoering. De versie met alleen een regionale kaart kost 129 euro en de versie met kaarten van de gehele Europese Unie zal 159 euro gaan kosten. Ook zijn er nog verschillende skins in een zestal verschillende kleuren verkrijgbaar om het apparaat een ander uiterlijk te geven. Deze kosten 14,95 euro per stuk.