Abonneer je gratis op Techzine!

Acer heeft de Acer Liquid aangekondigd. De smartphone gaat op Android draaien en heeft een 1ghz-processor. De telefoon zal op een eigen interface van Acer gaan draaien en wordt waarschijnlijk de eerste Android-smartphone met een 1ghz-processor.

Het toestel is qua specificaties in ieder geval uitgerust met high-end-materiaal. Zo is er een 1ghz Qualcomm Snapdragon-processor ingebouwd en is de schermresolutie 800×480, hiermee is het toestel dus ook gelijk het eerste toestel op een dergelijk hoge resolutie draait.

Het toestel gaat verder een vijf megapixel-camera krijgen en de rest van de specificaties houdt Acer nog even geheim. Acer geeft aan dat ze het toestel uit willen gaan rusten met een eigen interface. De ‘standaard’ interface verdwijnt hiermee, of zal in ieder geval een minder prominente rol gaan spelen. HTC heeft hetzelfde gedaan met de HTC Hero, die voorzien is van de Sense-interface. De Acer-interface gaat ondersteuning krijgen voor FaceBook, Twitter, Picasa en YouTube.

Wanneer het toestel uitkomt en of het toestel ook in Nederland gaat verschijnen is niets bekend, er is ook nog geen adviesprijs vrijgegeven. Acer komt binnenkort ook met vier Windows Mobile-toestellen en waarschijnlijk wordt deze telefoon gelijktijdig geïntroduceerd en in de schappen gelegd.