Abonneer je gratis op Techzine!

Robert Bowling van Infinity Ward, de ontwikkelaar van de Call of Duty-serie, liet weten dat ze misschien wel wat anders gaan doen als Call of Duty: Modern Warfare 2 eenmaal uit de weg is. De ontwikkelaar was verantwoordelijk voor het eerste, tweede, vierde en nu ook zesde deel uit de serie. De rest werd ontwikkeld door Treyarch.

"Als dit eenmaal gedaan is, gaan we misschien wel iets nieuws doen. Als we iets anders willen doen, dan doen we dat. We voelen ons niet gebonden aan het maken van Call of Duty-spellen", aldus Robert Bowling. Wat ze ook gaan doen bij Infinity Ward, ze gaan Call of Duty: Modern Warfare 2 niet uitbrengen op de Wii.

"Als we voelden dat we dezelfde cinematische ervaring konden bieden op dat platform, dan zouden we graag naar dat platform gaan. Momenteel denken we niet dat de Wii de exacte ervaring kan bieden. We willen het heel gelijk houden op alle platformen en als het niet gelijk is doen we het niet."

De hoop is voor Wii-fans nog niet helemaal verloren. Het is mogelijk en niet onwaarschijnlijk dat Activision, de uitgever van de serie, besluit om een Wii-port te laten maken door Treyarch. Call of Duty: Modern Warfare 2 komt volgende week, op 10 november, uit voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3.