1 min

Tags in dit artikel

, ,

AMD laat zien dat hun processoren geschikt zijn om enorme overklokresultaten mee te behalen. Een aantal professionele overklokkers zijn er toe in staat geweest een AMD Phenom II processor te laten lopen op 7.1 GHz.

Advanced Micro Devices gaf onlangs een video vrij waarin te zien is hoe de processor tot een snelheid van over de 7 GHz werd gepompt. De hoogst haalbare kloksnelheid werd uiteindelijk 7.08 GHz. Hiervoor werd voor de verandering niet gebruik gemaakt van Liquid Nitrogen (vloeibaar stikstof) maar van vloeibaar helium en zwaar gemodificeerde hardware. De video is afkomstig uit de QuakeCon ruil-show van eerder dit jaar.

De video waarin het overklokken te zien is.

Volgende de CPU-Z validatiedatabase is de hoogste snelheid ooit gehaald met een AMD Phenom II X4-processor 7127 MHz. Dit werd behaald met een 955-model van de Phenom II-serie gebaseerd op de C2 core-revisie. Omdat AMD onlangs een C- core heeft aangekondigd ligt het redelijk voor de hand dat het record gaat sneuvelen. De nieuwe C3-core verbruikt minder energie en zou hoger overklokbaar zijn dan de huidige C2-core.