2min

Tags in dit artikel

NordicHardware is het gelukt om het één en ander te weten te komen over de nieuwe Asus Republic of Gamers moederbord, namelijk de Maximus III Extreme.

De Maximus III Extreme is gebaseerd op Intel’s P55-chipset en heeft een hoop extra snufjes die je alleen kan vinden op ROG labeled moederborden.

Het moederbord ondersteund LGA 1156 processoren en heeft 11-phase digitale PWM. Verder heeft de Maximus III Extreme vijf PCI-Express x16-slots, die waarschijnlijk worden ondersteund door enkele PCI-Express-bridge chips, die te vinden zijn onder de heatsink.

Aan geheugen gebrek zal het niet gaan liggen, aangezien de Maximus III Extreme vier DDR3 sloten heeft. Dit is niet het enige waar je geen gebrek aan zult hebben, zo heeft dit moederbord twee SATA 6.0 Gbps-, zeven SATA 3.0 Gbps- en twee USB 3.0- en één eSATA-aansluiting(en).

ASUS gebruikt normaal gesproken een externe geluidskaart, maar bij de Maximus III Extreme is gekozen voor een onboard geluidskaart. Er zit ook, wat nu wel standaard is een Gigabit Ethernet kaart in.

Wat wel is opgevallen, is dat dit moederbord de LN2 Mode Header jumper functie heeft. Dit is bedoeld om het moederbord voor de gek te houden, dit is voor de overklokkers een uitkomst, want normaal gesproken slaan moederborden of processoren af als ze snel afkoelen.

Over de prijs is niets bekend gemaakt, maar je kan er vanuit gaan dat de prijs aardig hoog is.