Abonneer je gratis op Techzine!

Maandag werd al gemeld, dat er geruchten zijn dat Google met een eigen telefoon zal komen. Als we nu de berichten moeten geloven, bestaan er ook al plannen voor een eigen netbook dat zal draaien op Chrome OS.

Volgens Techcrunch.com voert Google op dit moment gesprekken met minimaal één hardwareproducent over het maken van de netbook. Volgens de bronnen bij Techcrunch, zou Google het bedrijf een ‘Request for Proposal’ hebben gedaan, oftewel een offerteaanvraag.

Uit vertrouwelijke informatie zouden de eerste Google-netbooks eind 2010 moeten verschijnen. Opvallend is dat Google zelf de verkoop van haar producten wil leiden, uiteraard via de digitale snelweg.

Nexus One

In de USA zal T-Mobile als exclusieve provider van de Nexus One gaan dienen. T-Mobile heeft inmiddels aangegeven dat ze geen plannen hebben om de Nexus One in Nederland uit te gaan brengen. Toch komt de Android-telefoon komt wel in andere landen Europese landen uit. De reden waarom de telefoon niet naar Nederland komt, is nog onduidelijk.

De Android-distributie op de Nexus One beschikt maar over enkele talen waaronder Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Duits. Voor de mensen die geen probleem hebben met een buitenlandse interface kunnen het toestel importeren, aangezien de Nexus One gewoon draait op het Nederlandse GSM- en 3G-netwerk.

Het is mischien niet zeker dat het toestel in januari op de markt komt, maar de Amerikaanse FCC heeft de smartphone al goedgekeurd en Google heeft geprobeerd de merknaam Nexus One vast te leggen.