KPN mag vanaf februari de iPhone gaan verkopen. Dit meldde vandaag een anonieme tipgever aan Tweakers.net.

Volgens Tweakers is het onbekend of de iPhone in Nederland ook door Vodafone verkocht gaat worden, maar dat KPN het recht om de iPhone te verkopen in elk geval krijgt. Een ‘welingevoerde’ bron zou dat tegenover de website hebben gemeld. "Op dit moment heeft T-Mobile het alleenrecht op iPhone-verkoop, maar naar verluidt vervalt dat recht volgende maand. T-Mobile heeft dan iets meer dan anderhalf jaar een iPhone-monopolie gehad", aldus de website.

Nederland is een van de weinige landen waar de iPhone slechts bij één provider verkrijgbaar is. KPN zou de iPhone eerder al op zeer kleine schaal aan trouwe bestaande klanten geleverd hebben. Het zou toen gaan om enkele honderden toestellen. KPN had echter nog niet het recht om de iPhone aan nieuwe klanten te kunnen verkopen. Dat recht komt er vanaf februari wel, als we deze bron mogen geloven.

Ook in de Verenigde Staten, waar de originele iPhone als eerste verkrijgbaar was, doen geruchten de ronde dat Apple de (nieuwe) iPhone ook via andere telecomproviders zou willen aanbieden. Concreet zou het hierbij gaan om Verizon. Momenteel heeft AT&T in de VS nog het alleenrecht op de verkoop van het toestel. Onduidelijk is wanneer Verizon de iPhone dan zou krijgen.