Abonneer je gratis op Techzine!

Sony Ericsson komt met twee nieuwe Android-toestellen, de X10 Mini en de X10 Mini Pro. Zoals de namen al doen vermoeden, zijn beide toestellen afgeleid van de Sony Ericsson XPERIA X10-smartphone die ook Android draait.

Beide toestellen kunnen gezien worden als kleine broertjes van de X10, die overigens, zo is gisteren bevestigd, zeer binnenkort de winkels in moet gaan. De X10 Mini en de X10 Pro zijn allebei hetzelfde als de X10, maar dan met een kleiner scherm en een iets andere interface. De interface is namelijk zo gemaakt, dat het kleine scherm gecompenseerd kan worden. Zo is er in elke hoek van het scherm een sneltoets aangebracht. In het midden kan men een widget plaatsen op het scherm.

De X10 Mini en de X10 Pro verschillen onderling minimaal van elkaar, de X10 Mini Pro heeft namelijk een fysiek toetsenbord en de X10 Mini heeft dit niet. Daar komt het naam- en prijsverschil vandaan. Beide toestellen moeten in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt komen, de X10 staat in ieder geval nog voor dit kwartaal op de planning.

Beide telefoons bieden net als de X10 de twee Sony Ericsson-applicaties die je sociale netwerken managen en die je multimedia-collectie beheren. De telefoons worden beide uitgerust met toegang tot de Android Market, zodat men meerdere applicaties kan downloaden voor het toestel. Het scherm van de X10 Mini en de X10 Mini Pro is 2,5 inch groot en het toestel biedt verder feitelijk hetzelfde als de X10 biedt, op een tragere CPU na.