Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung heeft gisteren op de vooravond van Mobile World Conference een nieuwe telefoon onthuld. De telefoon, de Samsung Wave, draait op het nieuwe BADA-platform van Samsung. Samsung heeft dit platform zelf ontwikkeld, de telefoon krijgt onder andere Bluetooth 3.0 mee en een 1 GHz-processor.

De Samsung Wave, met het typenummer S8500, krijgt een Super AMOLED-scherm mee. Dat scherm moet ervoor zorgen dat men een nog scherper en helderder beeld krijgen dan een AMOLED-scherm geeft. Het scherm is 3,3" groot. Samsung spreekt van een Full HD-kijkervaring en een minder reflecterend scherm door de zogenaamde OnCell-AMOLED-techniek. De resolutie van het scherm is 800×480 pixels.

Samsung heeft altijd al een zogenaamde TouchWiz-UI gelegd over veel van zijn toestellen. De TouchWiz-UI wordt bijvoorbeeld over alle Windows Mobile-toestellen gelegd en in Amerika zijn enkele Android-toestellen met deze interface op de markt. Samsung heeft voor BADA, zijn nieuwe platform, de TouchWiz-interface verbeterd en vernieuwd. Het toestel moet nu betere integratie gaan bieden met sociale netwerken zoals Twitter en FaceBook. Daarnaast moet de interface makkelijker in gebruik zijn, zodat men gemakkelijker en sneller door menu’s heen kan bladeren.


Samsung BADA wordt gekoppeld aan een eigen AppStore. Het is dus mogelijk applicaties te downloaden en te kopen uit een eigen applicatiewinkel van Samsung. In deze online store zijn onder meer games, navigatietools, sociale netwerken, e-books, gezondheids- en lifestyle-applicaties terug te vinden.

De Samsung Wave biedt een 1 GHz-processor die ervoor moet zorgen dat je gemakkelijk meerdere applicaties tegelijk kunt draaien. De hoeveelheid werkgeheugen is op dit moment nog onbekend. Verder heeft de telefoon Bluetooth 3.0 en ondersteuning voor draadloze N-netwerken. Hiermee maakt de telefoon een primeur, andere telefoons kunnen dit nog niet. De Samsung Wave komt in maart in Nederland op de markt, de adviesprijs is nog niet bekend.