Abonneer je gratis op Techzine!

Sony Ericsson heeft gisteren ook nog een nieuwe telefoon onthuld, de Vivaz Pro. De Vivaz is een telefoon die Sony Ericsson al eerder had onthuld en hier hebben ze nu een Pro-variant aan toegevoegd. De Vivaz Pro onderscheidt zich van de Vivaz door het fysieke QWERTY-toetsenbord.

De Sony Ericsson XPERIA Vivaz is een telefoon die de X10 moet gaan opvolgen of bij moet gaan staan in het high-end-segment dat Sony Ericsson probeert aan te boren. De Vivaz is, in tegenstelling tot de X10, voorzien van Symbian. De Symbian-versie die erop draait is echter qua interface totaal veranderd. De Vivaz biedt ondersteuning voor diverse media-bestanden.

De Vivaz heeft een 3,2"-scherm en biedt ondersteuning voor alle gangbare connectiviteit-methodes. Het toestel is verder voorzien van een 8,1 megapixel-camera. De Vivaz is wat dat betreft volledig gelijk aan de Vivaz Pro. het verschil zit hem in het QWERTY-toetsenbord. Waar de Vivaz Pro een fysiek QWERTY-toetsenbord heeft, ontbreekt deze bij de ‘normale’ Vivaz. De Vivaz moet in het eerste kwartaal van dit jaar uitkomen, de Vivaz Pro volgt in het tweede kwartaal van dit jaar.

"Content die door de gebruiker is gemaakt, en dan vooral video, neemt explosief toe op het web," zegt Harold de Kort, Communicatiemanager bij Sony Ericsson Benelux. "Met de Sony Ericsson Vivaz hebben we een mobiele telefoon ontworpen waarmee eenvoudig opnames van hoge kwaliteit kunnen worden gemaakt. Deze zelfexpressie kan vervolgens gemakkelijk naar het web worden geüpload om met de rest van de wereld te worden gedeeld. Het design van de Sony Ericsson Vivaz is zowel verbluffend mooi van binnen als van buiten en kan op een intuïtieve manier bediend worden zodat gebruikers hun leven en spontaniteit kunnen vastleggen, bekijken en delen in HD-kwaliteit."