Abonneer je gratis op Techzine!

Corsair heeft met hun Corsair Team een wereldrecord weten te vestigen met PCMark Vantage. Dit record is neergezet met SSD’s uit de binnenkort komende Force-serie SSD’s gebaseerd op de Sandforce-controller.

Het bedrijf heeft maar liefst 32947 punten weten te halen in PCMark vantage, wat genoeg was om de eerste plek over te nemen van de huidige eerste plaats SteveRo van Xtremesystems.


Om deze eerste plek te behalen had het team van Corsair een krachtige samenstelling nodig bestaande uit een Intel Core i7 980X welke een kloksnelheid had van 5791 MHz, deze snelheid werd gehaald door de cpu te koelen met vloeibare stikstof. Daarnaast Corsair Dominator GTX2-geheugen dat was opgeschroefd tot een snelheid van 2144 MHz met een CL7 latency. Er zijn in totaal elf Force-serie F200 200 GB SSD’s gebruikt wat draaide in een RAID 0. De gebruikte RAID-controller was een Areca ARC-1680-IX-12 PCI-E RAID-controller.

Corsair heeft een goede prestatie laten zien met hun F200 SSD’s en het zijn duidelijk imponerende SSD’s met hoge lees- en schrijfsnelheden. De nieuwe Force-serie is gebaseerd op de Sandforce SF-1200-controller.

Als je meer details wilt over het behaalde wereldrecord kun je hier een kijkje nemen.