1 min

Tags in dit artikel

,

Het lijkt misschien op een grap maar het blijkt waar te zijn: computerspelletjes spelen hangt samen met gebitsproblemen. Volgens wetenschappers krijg je dus onder andere meer gaatjes als je veel aan het gamen bent.

Zoals iedereen weet is gamen erg slecht, het kan tot agressief gedrag leiden, je ogen worden er slechter van en je kan RSI-symptomen krijgen. Dit hebben onderzoeken in het verleden al uitgewezen. Een recent onderzoek uitgevoerd door de universiteit van Iowa heeft dus aanwijzingen opgeleverd dat gamers meer kans hebben om schade aan hun gebit op te lopen. Echter meer dan dit is het ook niet. Het onderzoek is uitgevoerd op 48 tieners, wat een beetje weinig lijkt om een fatsoenlijk resultaat te krijgen.

Er is trouwens geen oorzakelijk verband tussen gamen en gebitsproblemen volgens het onderzoek. De reden dat gamers meer gebitsproblemen zouden hebben is omdat ze de neiging zouden hebben om meer zoete etenswaar en frisdranken te verorberen. De onderzoekers zagen dan ook wel een verband met ouderlijk toezicht. Er werden minder gebitsproblemen aangetroffen bij kinderen waar de ouders strenger waren voor hun kinderen wat eetpatronen en vrijetijdsgedrag betreft.