1 min

Tags in dit artikel

, ,

MSI, bekend van haar videokaarten en moederborden, komt met een nieuw mATX-moederbord die gebaseerd is op de 880G-chipset. Ook komt dit moederbord met de vernieuwde southbridge, de SB850. Hierdoor heb je SATA 6Gb/s en USB 3.0 tot je beschikking.

Het moederbord heeft een zwart PCB terwijl de aansluitingen blauw en wit kleuren. Ondanks het beperkte formaat heeft het MSI bord tal van aansluitingen aan boord. Zo zien we twee PCI-e 1x- en één PCI-aansluiting. Naast deze uitbreidingssloten zien we ook nog een PCI-e 16x-slot waar je een videokaart in kan zetten. Verder zien we zes SATA 6Gb/s-aansluitingen en vier DDR3-sloten.

Het bord biedt ondersteuningen voor alle hedendaagse AMD-processors, inclusief de nieuwe zes-cores. MSI levert zelfs een speciale functie mee die er voor moet zorgen dat je een quad-core kan unlocken naar een six-core.


Het I/O-paneel van de 880GMA-E45 is ook rijkelijk uitgerust. Dankzij de geïntegreerde HD4250 heb je DVI, VGA en HDMI. Natuurlijk ontbreken de standaard audio-aansluitingen en Gigabit Ethernet ook niet. De SB850 zorgt daarnaast voor twee USB 3.0-aansluitingen (blauw gekleurd).
Een Europese prijs is nog niet bekend, maar deze zal naar verwachting rond de 100 euro liggen.