Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft zojuist aangekondigd dat zij Simplify Media heeft overgenomen. Een startup die software aanbiedt waarmee je je iTunes-muziek op verschillende platforms kan delen

Met de software kun je je foto’s en muziek met behulp van programma’s zoals iTunes, iPhoto en Windows Media Player delen. De site zegt het volgende "Simplify Media verbindt mensen direct met hun inhoud, zonder de rompslomp van de synchronisatie of het uploaden van alle bestanden. Simplify gebruikers kunnen ook hun persoonlijke media met familie en vrienden delen in een eigen, veilige groep."

Het lijkt erop dat de deal heeft plaatsgevonden in maart, toen het bedrijf ‘een nieuwe richting’ op zijn blog aangekondigde, en bekendmaakte te stoppen met de ondersteuning van haar software aan gebruikers en het verwijderen van de iPhone app uit Apple’s App Store. Het is duidelijk dat de nieuwe richting naar het hoofdkantoor van Google in Mountain View wees. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Google VP Vic Gundotra heeft gezegd dat Simplify’s technologie gebruikt zal worden om een desktop app te bieden die je toegang geeft tot al je (DRM-vrije) media op je Android-apparaten op afstand, met behulp van Google’s nieuwe iTunes-concurrent op het web.