Abonneer je gratis op Techzine!

Aldi zal vanaf 24 juli een ebookreader gaan verkopen voor een bedrag dat onder de marktprijs ligt. Het gaat om een Chinese 4FFF N618, omgedoopt tot ProMedia eBook Reader.

De ebookreader zal vanaf 24 juli in de schappen van de Aldi liggen. Het apparaat heeft een 6-inch aanraakgevoelig scherm en kan 16 grijstinten weergeven, waar vergelijkbare ebookreader het meestal met 8 grijstinten moeten doen.

De reader heeft een resolutie van 600×800 en weegt 194 gram. De reader kan via WiFi verbinding maken met het thuisnetwerk en het internet en beschikt over 2 GB aan flashgeheugen. ProMedia claimt een accuduur van tienduizend pagina’s. Het grootste pluspunt is toch wel dat het apparaat zowel Epub, het belangrijkste ebook-formaat in Nederland, als pdf-bestanden zal ondersteunen.

De ProMedia eBook reader heeft een ingebouwde speaker en mp3-speler. Bovendien is er is de mogelijkheid om een koptelefoon op het apparaat aan te sluiten om naar luisterboeken en mp3’tjes te luisteren. De exacte prijs is nog niet bekendgemaakt.