Mozilla heeft een hele vroege build van Firefox 4 beschikbaar gesteld en geeft gebruikers daarmee een sneak-peak van een veelbelovende nieuwe feature.

De feature genaamd Tab Candy moet de manier waarop tabbladen gegroepeerd, georganiseerd en gedeeld worden overzichtelijker en simpeler maken. Aza Raskin van de Mozilla Foundation doet de nieuwe functionaliteit uit de doeken op zijn persoonlijke blog. Hij benadrukt dat het hier gaat om een feature die in de toekomst in de browser geïntegreerd zal worden, en niet om een add-on.

De ontwikkeling van de feature bevindt zich momenteel nog in een vroeg stadium, maar enthousiastelingen kunnen de nieuwe feature in de vroege build van Firefox 4 alvast downloaden en uitproberen.

De uiteindelijke versie van Mozilla Firefox 4 moet in oktober uitkomen. De eerste bètaversie van de browser is al uitgebracht en de tweede bètaversie komt 29 juli.

In het onderstaande filmpje wordt uitgelegd wat Tab Candy precies is en wat het gebruikers in de toekomst zal gaan bieden.