Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft afgelopen week laten weten binnenkort met nieuwe hardware te komen. Insiders melden nu dat het gaat om een Arc Touch-muis.

De softwaregigant heeft afgelopen week twee afbeelingen online gezet waarin de verpakking van een nieuw hardwareproduct te zien is. Bronnen binnen Microsoft melden nu dat het gaat om een nieuwe muis.

De Arc Touch Mouse zoals het product gaat heten, dook al in juli op toen winkelketens producten registreerden onder deze naam. Bovendien registreerde Microsoft op 30 maart dit jaar het domein arctouchmouse.com.

De nieuwe muis zou in september dit jaar gelanceerd moeten worden en is het resultaat van een Microsoft Research-onderzoek genaamd Mouse 2.0. Het project onderzocht verschillende ontwerpen voor een multitouchmuis en een van de prototypen lijkt erg veel op de Arc-muis. In oktober 2009 werd door Microsoft een PDF-bestand gepubliceerd waarin foto’s stonden van een mogelijke multitouchmuis.

Microsoft wil met de Arc Touch-muis een goedkoop alternatief bieden voor aanraakschermen voor gebruik met Windows 7. Het lijkt er echter wel op dat de muis in eerste instantie geen multitouch zal ondersteunen. De prijs van de nieuwe muis zou zo rond de 70 dollar komen te liggen.