Apple heeft iTunes een update naar versie 10.0.1 gegeven. Door de update krijgt de onlangs gelanceerde sociale netwerkservice van Apple meer aandacht in iTunes.

De update vervangt de Genius-sidebar die iTunes eerder bevatte met een sidebar voor Ping. In deze balk wordt informatie over de artiest waarvan een nummer wordt afgespeeld getoond, wanneer beschikbaar. Verder kunnen gebruikers van elkaar zien wat er geluisterd wordt en hier eventueel commentaar op geven.

Door de update wordt Ping wat interactiever. Bij de aankondiging waren critici namelijk niet direct negatief over de service, maar er werd wel zwaar getwijfeld over de eigenschappen die de service een sociaal netwerk moest maken. De nieuwe sidebar zou Ping een boost kunnen geven.

Ping lijkt op het moment echter nog altijd niet voldoende doorontwikkeld te zijn. Zo zijn er nog een aantal haken en ogen, zoals dat de nummers die geluisterd worden slechts gedeeld kunnen worden wanneer ze ook te vinden zijn in de iTunes Store. Daarnaast is Ping ook alleen maar bereikbaar via iTunes.