Abonneer je gratis op Techzine!

Vanaf begin november is het ook mogelijk om nrc.next te bekijken via twee verschillende iPad-applicaties, er komt een app met de om digitaal nrc.next te lezen en een aparte app voor het lezen van de weblog genaamd nextblog.

De digitale krant, die ontwikkeld is door SoliDAM, is zo goed als af, maar de andere applicatie met de content van de weblog is nog in ontwikkeling.

Op de weblog van nrc.next vertelt Ernst-Jan Pfauth, chef internet van nrc.next, dat ze nodig op zoek zijn naar een ontwikkelaar voor de nextblog-app.

Quote:

Het leek ons interessant om die zoektocht op deze blog voort te zetten, om te laten zien hoe apps tot stand komen, en in welk wereldje. Daarom bij dezen de vraag: wie wil de app voor de nextblog maken? We doen geen pitchronde met slappe koffie in een kantoor met tl-verlichting, maar vragen jou – beste developer – om in de reacties te pitchen. Dan nemen we daarna contact met je op.

De app zal bestaan uit een blog en een beeldblog aangevuld met mogelijkheden om de artikelen te delen. De krant wil ook dat de ontwikkelaar die ze zoeken een ‘spectaculaire toekomstvisie’ geeft. Mensen die interesse hebben kunnen een reactie achterlaten op de blog. Uiteindelijk moet de applicatie begin november beschikbaar zijn.