Abonneer je gratis op Techzine!

Er zijn wat meer details bekend geworden over Android 3.0, ook is er een vage foto vrij gekomen waarbij Android 3.0 te zien is. Wanneer de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem wordt gelanceerd blijft echter nog onbekend.

Er gaan al een tijdje geruchten rond over Android 3.0 maar nu zijn er toch eindelijk meer details bekend over Gingerbread. Volgens de Android-blog Phandroid zou vooral het uiterlijk flink veranderd zijn, onder andere de iconen en de kleuren zijn onderhanden genomen, ook zou er meer gebruik gemaakt zijn van de kleur groen waarmee het android logo gekleurd is.

Volgens de blog zou Google ook wat technische aanpassingen gedaan hebben zodat de applicaties van Google beter in het systeem verwerkt zitten, ze worden nu niet meer gezien losse applicaties. Ook zou het mogelijk zijn om videogesprekken te voeren, dit loopt via de applicatie Google Talk.

Google heeft eerder laten weten dat de hardware-eisen een stuk hoger liggen dan bij de vorige versies van Android, dit zou vooral komen doordat het programma grafisch veel verbeterd is en dus meer geheugen en processorkracht vraagt. Zo zou je mininmaal een processor van 1GHz nodig hebben en 512MB ram, ook het scherm moet minimaal 3.5-inch groot zijn.