TGT laat zien dat het menens is, met hun versie van de GTX 580 de Ultra Charged. Dit is de eerste fabriek overgeklokte GTX 580 en heeft een aardig hoge kloksnelheid in vergelijking met de standaard versie van de nVidia-videokaart.

De GPU-snelheid van de GTX 580 draait op 772 MHz, de geheugen snelheid is 4008 MHz. De overgeklokte versie heeft een GPU-snelheid van 841 MHz en de geheugen snelheid is 4104 MHz. De videokaart komt met een dual-slot koeler.


Fudzilla heeft de standaard variant ook getest en deze kon 14 MHz hoger worden geklokt dan de standaard kloksnelheid van de GTX 580 Ultra Charged. De Ultra Charged was uiteraard ook nog hoger geklokt bij de tests en draaide gemakkelijk op 888 MHz. Ook hebben ze een benchmark gedaan met Alien Vs Predator om de prestaties weer te geven, uit deze benchmark blijkt dat deze videokaart op dit moment de snelste single-GPU kaart is.


Ook geeft Fudzilla aan dat de kaart stil is in idle stand en wanneer de kaart in gebruik is dat hij lichtelijk is te horen. De maximale temperatuur die werd bereikt tijdens de game was 89 graden Celsius.

De kaart gaat de winkels in voor ongeveer 525 euro. Point of View / TGT gaat deze kaart verkopen in combinatie met Prince of Persia: The Forgotten Sands.