Abonneer je gratis op Techzine!

Een zakelijke laptop die gestolen is of gewoon kwijt is geraakt, kost een organisatie gemiddeld 49.000 dollar. De kans dat een zakelijke gebruiker een laptop kwijt raakt, is 5 tot 10 procent gedurende de gemiddelde levenscyclus van 3 jaar.

Dat blijkt uit een onderzoek dat uitgevoerd is in opdracht van Intel door het Amerikaanse onderzoeksbureau Ponemon. Voor het onderzoek werden er zo’n 300 Amerikaanse organisaties ondervraagd, welke in totaal 86.000 laptops zijn kwijt geraakt de afgelopen jaren. Dit komt neer op een schadepost van maar liefst 2,5 miljard dollar voor alleen deze 300 bedrijven.

Ook de beveiliging is bij twee derde van de organisaties niet in orde, sommige organisaties werken niet met een hard disk encryptie, backups of antidiefstaltechnologie. Toch beschikt 46 procent van de verloren laptops over vertrouwelijke informatie, waarvan er slechts 30 procent beschikte over versleutelde harde schijven. Vermoedelijk zijn 40 procent van de verdwenen laptops gestolen, de andere 60 procent zijn de gebruikers gewoon zelf kwijtgeraakt of gewoon achter gehouden door de gebruikers.