Abonneer je gratis op Techzine!

De Kindle 3 van Amazon is het best verkochte product ooit van de webshop. De e-reader had er vijf maanden voor nodig om zo hoog in de lijst te staan. Het product passeerde onder andere Harry Potter and the Deathly Hallows.

Dit heeft Amazon maandag bekend gemaakt aan de media. Tot nu toe was het boek Harry Potter and the Deathly Hallows het beste product van de webshop maar de e-reader heeft dit record nu echter verbroken.

Amazon heeft niet bekend gemaakt hoeveel exacte exemplaren er van de derde generatie Kindle verkocht zijn. Volgens Amazon topman Jeff Bezos hebben veel mensen die een e-reader aanschaffen ook een tablet in het bezit en bijten de twee producten elkaar dus niet. "We zien dat veel van de miljoen Kindle-kopers tevens een lcd-tablet bezitten Zij gebruiken die voor spellen, films en internetgebruik en pakken de Kindle voor het lezen."

Ook al maakte Amazon de exacte verkoopcijfers niet bekend, volgens Bezos werden er op 29 november meer dan 13,7 miljoen exemplaren verkocht, zo’n 158 per seconde.