Abonneer je gratis op Techzine!

Eerder werd al bekend dat analisten en diverse bronnen ervan uit gaan dat Apple op korte termijn flink wat iPad 2’s gaat produceren. Ook gaan analisten er vanuit dat dit model wederom goed zal gaan verkopen. Apple ziet de toekomst nog veel positiever in en heeft een bestelling geplaatst van in totaal 65 miljoen iPad-schermen, dat is zo’n 20 miljoen meer dan dat de analisten voorspeld hadden.

Dat heeft de website DigiTimes gemeld op basis van een aantal contacten in de Taiwanese componenten industrie, de bronnen zouden verteld hebben dat LG een bestelling van 35 miljoen aanraak-schermen voor de iPad 2 heeft liggen, ook Samsung is een leverancier van de componenten voor de iPad 2 en zij hebben een bestelling voor zo’n 15 miljoen aanraak-schermen liggen. Innolux, een andere leverancier van Apple begint in het eerste kwartaal van 2011 al met het leveren van ruim 15 miljoen aanraak-schermen voor de iPad 2.

Als je al deze bestellingen optelt kom je op een veel hoger aantal uit dan dat de analisten voorspeld hadden, de analisten gingen namelijk uit van de verkoop van zo’n 45 tot 48 miljoen stuks. Waarschijnlijk wil Apple met deze grote bestellingen ook voorkomen dat zij met een tekort aan schermen komen te zitten nu de concurrenten ook met tablets gaan komen. Of deze grote bestelling voor het omgekeerde effect zorgt, zodat de concurrentie zonder schermen komt te zitten is niet duidelijk. In elk geval zulllen de fabrieken die iPad-schermen en soortgelijken produceren de productie flink gaan opschroeven waar dat nog mogelijk is. Dit jaar hebben zij in totaal nog geen 17 miljoen stuks geproduceerd, aldus DigiTimes.