Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft is met een officiële reactie gekomen om de beschuldiging dat zij de zoekresultaten van Google 1 op 1 zouden kopiëren. De reactie luidt dat de zoekresultaten van Bing niet gekopieerd zijn van Google.

In een blogpost geeft senior vice president of online service devision Yusuf Mehdi een reactie op het vermeende kopiëren van zoekresultaten. Hierin zegt Mehdi dat er niets van Google wordt gekopieerd. Daar zou ook geen discussie over bestaan. Microsoft heeft volgens Mehdi de beste mensen in dienst en zo’n verwijt ziet hij dan ook als een grote belediging.

Volgens de vice president is Google’s "experiment" alleen maar opgezet om Bing’s resultaten te manipuleren en daardoor Microsoft in verlegenheid te brengen. Bing maakt gebruikt van anonieme klikdata van gebruikers en Google zou daar handig op in hebben gespeeld.

Yusuf wijst vervolgens op het feit dat Google afgelopen juni er bijna identiek uitzag na een zelfde achtergrond gebruikt te hebben. Dezelfde opzet en vernieuwingen zouden gebruikt zijn als bij Bing. Microsoft zou volgens de blogpost hier echter geen problemen mee hebben en alleen maar mee willen helpen aan grootse ideeën voor de industrie.