2min

Tags in dit artikel

De Britse mobiele telefoonfabrikant INQ heeft twee Facebook telefoons ontwikkeld. Het gaat om de Cloud Touch en de Cloud Q. Beide toestellen zullen te zien zijn op het Mobile World Congress in Barcelona. De telefoons zijn geheel zelfstandig ontwikkeld maar wel in samenwerking met Facebook.

INQ richt zich met de Cloud Touch en Cloud Q vooral op gebruikers tussen de 18 en 28 jaar. INQ heeft de telefoons zelfstandig ontwikkeld in samenwerking met Facebook maar dus niet in opdracht van Facebook. De telefoons zijn ontwikkeld met een focus op Facebook, de alsmaar groeiende populariteit van het sociale netwerk hoopt de fabrikant door te kunnen trekken naar deze telefoon.

INQ heeft het zichzelf niet te moeilijk gemaakt, ze hebben gekozen voor het Android besturingssysteem en daar hebben ze wat aanpassingen en optimalisaties voor gedaan zodat Facebook op allerlei manieren is geïntegreerd. Welke versie van Android de telefoons gaan krijgen heeft INQ niet bekend gemaakt, dit zal volgende week moeten blijken op het Mobile World Congres. De Cloud Touch zal in elk geval een fysiek qwerty toetsenbord krijgen en de Cloud Q krijgt een touchscreen met een virtueel toetsenbord.

Echt een grote verassing is het niet dat INQ verantwoordelijk zal zijn voor de productie van deze telefoons. INQ heeft al een zeer ruime ervaring met sociale platformen als Windows Live Messenger en Skype. Hierdoor heeft deze fabrikant meer ervaring met dit soort integraties dan andere fabrikanten. De telefoons zullen direct gebruik maken van de Facebook-API. Waardoor men een goede intergratie kan verwachten, het volledige beginscherm zal gekoppeld en gewijd zijn aan Facebook. Ook is er sprake van een integratie met Spotify.

Het is nog niet bekend wat deze Facebook-telefoons zullen gaan kosten, wanneer ze precies leverbaar zijn en in welke landen ze op de markt komen.