Abonneer je gratis op Techzine!

Qualcomm heeft een nieuwe generatie processoren aangekondigd. Deze nieuwe generatie zullen hogere kloksnelheden hebben en zelfs tot 2,5 GHz per core gaan. De processoren zullen in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt komen.

Deze multicore (een, twee en vier cores) chipsets dragen de codenaam Krait. Qualcomm claimt een prestatie verbetering van 150 procent. Ook zouden de chipsets 65 procent zuiniger zijn dan de huidige ARM-based CPU cores. Dit zou te danken zijn omdat ze op 28nm geproduceerd worden in plaats van 45nm.

Aan boord zullen onder andere WiFi-, Bluetooth-, GPS-, nfc- en FM radio aanwezig zijn. Ook behoren lte- en een 3G-modem tot de functionaliteiten. De Kraits van Qualcomm zullen verder in staat zijn om 1080p video’s weer te geven. Om gaming mogelijk te maken is er een Adreno GPU aanwezig in deze processoren. De nieuwe dual-core processoren zijn beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van dit jaar, de single- en quad-core processoren komen pas in het eerste kwartaal van 2012.